EDGEFAST
- proffsverktyget för trallmontage

4-5 gånger snabbare än toppskruvning

EDGEFAST är ett nytt, mycket snabbt, system för att fästa in trall. Och eftersom spiken fästs i sidan på brädan blir montaget dolt, utan synliga skallar eller flisor, vilket ger ett lyxigt intryck. Snabbt, snyggt och enkelt. EDGEFAST är ett system för proffs som lägger många trädäck varje säsong, där tidseffektivitet och snyggt slutresultat är högsta prioritet.

EDGEFAST är snabbt – 4-5 gånger snabbare än toppskruvning och betydlig snabbare än bandad skruv. Att man arbetar snabbare med den här metoden beror på att EDGEFAST pistolen låter dig fästa in två infästningar i en och samma rörelse och att pistolen driver in spiken blixtsnabbt i brädan.
– Vi har gjort tidstester tillsammans med professionella snickare i vårt labb. Vi testade fyra olika montagetyper, EDGEFAST var 4-5 gånger snabbare än de traditionella metoderna och dubbelt så snabb som bandad skruv, säger Stefan Carlsson, Produktchef på ESSVE.
EDGEFAST-systemet innehåller en patenterad pistol som skjuter spiken i sidan av trallbrädan diagonalt ned i regeln, så att den inte syns. Genom att jiggen är rörlig så svänger man lätt om pistolen och fäster nästa bräda i en och samma rörelse. Det gör systemet oerhört snabbt.

Systemet fungerar i mjuka och medelhårda träslag som tryckimpregnerad furu, lärk och SIO behandlat. Bräderna skall vara max 28 mm tjocka. För EDGEFAST rekommenderar vi en medelstor kompressor, exempelvis ESSVES Kompressor Oil 10/200

Hör av dig till oss på Bygma för att få veta mer!